Langtidsstegt and og ris a l'amande
En gang - da vi var små - en lidt forstyrret kulmination på en lang dags venten med god mad og ikke mindst gaver. De tider er forbi. Gavebudgettet er ganske beskedent. Dina fik lidt til huden, og jeg fik til gengæld både et Basserne og et Anders And-blad. Og så fik jeg for resten også mandelgaven - fyldte chokolader fra Anthon Berg, som vi så kan dele...
Jeg scorede mandelgaven i år... |
Det bedste ved anden er sovsen. Og så for resten de brunede kartofler og rødkålen... |
Prikken over anden er sovsen. Vinger, hjerte, lever og kråse koges til fond i et par timer sammen med et par håndfulde selleri, gulerødder. porrer og løg. Fonden sies og der tilsættes noget af vandet og fedtet fra bradepanden og en forsvarlig skvæt portvin. Det reduceres, til det begynder at tykne, hvorefter man tilsætter lidt fløde. Jævnes med maizena og smages til med gastrik og eventuelt lidt gele. Så skal det nok blive jul i det lille hjem...
I øvrigt kan opskriften også bruges Mortensaften - eller hvis man bare har lyst til and. Hvis der er meget fedt fra anden, kan det med fordel gemmes til næste gang, der skal laves confiterede andelår. En skefuld andefedt i rødkålen er for resten heller ikke så ringe!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar