lørdag den 2. december 2017

En kongelig affære

International "high-level"

Kronprins Frederik ankom til konfencen sammen med naalakkersuisoq
 Suka Frederiksen og udenrigsminister Anders Samuelsen.
Fotograf-genet styrede helt rutinemæssigt, da Kronprins Frederik fredag morgen åbnede en arktisk konference i København. Lidt royal har man da lov at være - og Frederik er jo også altid mand for et par gode hundeslædehistorier fra Grønland.

Udenrigsministeriets pressemedarbejdere forsøgte at styre begivenhederne og et større presseopbud, da Kronprinsen ankom, men det lykkedes mig for en stund at være uden for poolen, som det hedder, og det øverste foto er i hvert fald taget fra en vinkel, som hverken Billedbladet eller Se og Hør fik. Ikke jordens bedste vinkel, men i hvert fald en anden...

Tilbage i september inviterede Anders
 Samuelsen til en international
"high-level conference". Jeg følte mig
truffet og sagde ja tak...
I indbydelsen til konferencen blev den omtalt som en såkaldt "international high-level". Det er smart, for hvem vil ikke være high-level? Jeg følte mig i hvert fald truffet, og med 300 deltagende direktører, diplomater, pressefolk og politikere fra vores del af Arktis, så lykkedes strategien.

Det blev en fornøjelig dag, hvor jeg mødte adskillige mennesker, som jeg ikke har set, siden jeg i sin tid arbejdede i Arktisk Råd. Mange gange er det jo ikke talerne, men deltagerne som er det mest interessante ved konferencer - og i pauserne blev der minglet godt og grundigt. Det er altid godt at kende de rigtige mennesker - og for mit vedkommende var det altså også en tur ned ad mindernes alle fra tre spændende år som ansat i Arktisk Råd.

Blandt andet mødte jeg Nina, min tidligere chef i Tromsø, og det blev også til et gensyn med samiske Anders Oskal, der er en ivrig fortaler for verdens rensdyravlere. Og så blev det til en masse grønlands-snak - ingen nævnt, ingen glemt, men de var der stort set allesammen, for i virkeligheden er Arktis en meget lille verden.

Det blev også til et kært gensyn med Eigtveds Pakhus, Udenrigsministeriets repræsentationslokaler, hvor jeg i sin tid har tilbragt adskillige mødetimer. Det er smukke lokaler og et godt spisested ikke at forglemme.

Kronprins Frederik er altid en god historie, men rent journalistisk mener jeg, at konferencens tyngde lå i, at det var den første konference i Kongeriget, hvor det såkaldt Arctic Economic Council stod som medarrangør. Rådet, der blev stiftet for fire år siden, er en erhvervs-pendant til Arktisk Råd, og formanden, den finske direktør Tero Rauvaste, gjorde det også godt. Det skal nok blive til et par artikler i den kommende uge.
Frederik mindedes de glade dage på hundeslæde i Grønland
 og fik da også flettet ind, at Mary interesserer sig for
 den såkaldt bæredygtige udvikling.
Kronprinsen hyggede sig i det arktiske selskab.
Udenrigsminister Anders Samuelsen og Kongeriget Danmarks
 arktiske ambassadør Hanne Eskær, Til højre finske Tero Rauvaste,
der er formand for Arctic Economic Council og i baggrunden chefen
for den grønlandske repræsentation i Danmark, Lida Skifte Lennert.
Anders Oskal er en utrættelig talsmand for Association of
 World's Reindeer Herders og en god, gammel ven fra Tromsø.

Ingen kommentarer: