onsdag den 13. december 2017

Julebag

Småkager

Der har rigtig været gang i julebageriet i det lille hus på Øland.

Vi går ikke ned på udstyr...
Lysten til småkager har været lidt større end normalt ved juletid, så der er blevet bagt i flere omgange. Det smager jo godt, og småkager er så dejligt nemme at snuppe, når man lige går forbi kagedåsen.

Det er mest bloggeren selv, der står for bageriet, men fruen har da også bidraget med brunkager efter en gammel grønlandsk opskrift.

Jeg bruger altid en universalopskrift bestående af 250 gram smør, et æg, en stang vanille, 200 gram sukker og 350 gram mel. Den er nem at huske fra år til år - og så kan den varieres næsten i det uendelige. Til vanillekranse for eksempel tilsætter jeg lidt hakkede mandler og lidt ekstra vanille, og til spiralkagerne tilsætter jeg lidt kakao til halvdelen af dejen.

Indtil videre er det blevet til vanillekranse, spiralkager, jødekager og korenderkager. Næste gang skal jeg huske også lige at lave finskbrød - dem med perlesukkeret - og så er udvalget komplet til den forestående højtid.
Så er der vanillekranse...

Send en kommentar