Fra den kulinariske legeplads
Fra det kulinariske overdrev - røget rensdyrkølle med råmarineret rødhede i fire forskellige varianter. |
Den må kunne bruges, tænkte Dina, da hun funderede over, hvad hun skulle diske op med på fredagens møde i "Ida Davidsens disciple" - øens forening for velrenommerede fruentimmere og en feminin pendant til sildelauget.
Ideen er, at kvinderne mødes hos hinanden på skift. Hver gang medbringer to af medlemmerne selvkomponerede eksempler på høj dansk smørrebrødskunst - og fredag er det Dina, der har smørrebrødsturen.
Vi vendte mulighederne - og kom frem til, at rensdyret skulle serveres med pynt af æggestand, tyttebær, purløg og råmarinerede rødbeder. Det var der ikke de store problemer i - men spørgsmålet var så lige, hvordan rødbederne skulle marineres.
Der var flere muligheder, og der var ikke andet for end at lave en prøveproduktion, hvor vi testede fire forskellige marinader.
Min favorit med marinade af olivenolie og æbleeddike samt peberrod giver et flot modspil til tyttebærrene. |
Man tager to skeer olivenolie, to skeer æbleeddike, en teske honning, peberrod, lidt salt og lidt hvid peber, rører det hele sammen. Rødbeder skæres i julienne og lægges i marinaden, trækker mindst et kvarter, men gerne mere - og voila, klar til at servere.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar