Masser af gode sild på bordet
Sådan ser en lakserøget sild ud i "Sol over Gudhjem-forklædning". |
Således også denne regnfulde septemberaften, hvor oldermanden trakterede lauget med traditionelle marinerede sild med krydderfedt og karrysalat samt de elskede bornholmske saltsild.
Aftenens spændende nyskabelse var lakserøget sild - i følge oldermanden. Han havde været i byen og havde fundet en spand med lakserøget sild - og han præsenterede så sin ide om at servere dem akkurat som den klassiske bornholmske røgede sild; Sol over Gudhjem.
Som sagt, så gjort og stor anerkendelse herfor. Men jeg tillader mig alligevel i al beskedenhed at gøre opmærksom på, at denne sildevariant faktisk blev præsenteret her på bloggen allerede i 2010 under overskriften Sol over Lofoten. Derfor kan jeg også her i dagens blog præsentere et billede af anretningen - selv om jeg ikke lige havde kameraet ved hånden.
Og som skrevet står: Kold- eller lakserøget sild har en herlig konsistens og en dejlig smag. Det kan kun anbefales, hvis du kommer i nærheden af det. De er svære at finde i dagens Danmark, men kan i øjeblikket fås i Metro i store spande.
Og som skrevet står: Kold- eller lakserøget sild har en herlig konsistens og en dejlig smag. Det kan kun anbefales, hvis du kommer i nærheden af det. De er svære at finde i dagens Danmark, men kan i øjeblikket fås i Metro i store spande.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar