Høj kogekunst på spejdermaner
Snobrød er en klassiker over bålet - men det er ikke hver dag, at dejen er tilsat hummerbisque. |
Spejdermad er meget andet end væltet lokum og brændte pølser, mener seniorerne i KFUM-gruppen Knuden i Aalborg. Derfor havde de torsdag aften inviteret gildebrødrene fra 8. Sct. Georgs Gilde på et minikursus i gourmetmad over bål.
Det blev en aften med store udfordringer. Det kulinariske niveau var højt og udstyret nøjagtig så primitivt som på en spejderlejr, men for en spejder er intet umuligt - så selvfølgelig gik vi til bords til tiden og fortærede et lukullisk måltid, som hverken bød på råt kød eller forkullede grøntsager, men måske nok lidt græs. Pyt, vi skal jo have vores syv kilo skidt om året, så vi bevarer modstandskraften mod alskens baciller og dårligdomme.
Så er der serveret snobrød. |
Nu kan man jo ikke komme uden om snobrød, når talen falder på bålmad. Rigtige gourmeter spiser flutes, men spejdere spiser snobrød. Så første ret var snobrød - men med den lille tvist, at dejen var tilsat lidt hummerbisque, og snobrøddet var tilbehør til en herlig salat af jomfruhummer og rejer.
Der pludres hyggeligt omkring bålet, mens arbejdet står på. |
Den store hovedret var grillet kamsteg med brasede kartofler og rodfrugtepure med æbler. Kamstegen er en klassisk grillsag, som de fleste spejdere vel kan finde ud af uden de helt store problemer. Men de brasede kartofler til 30 mennesker er lidt mere udfordrende. Et par bradepander gjorde det ud for panden, og så var den sag i vinkel. Råvarerne til pureen skulle jo bare renses og koges, så det var nu heller ikke det store problem - og der blev så snydt lidt med en stavblender, men ellers kan det nu også klares med et almindeligt piskeris.
Tærten blev vellykket over alle forventninger. Her mangler den lige et par minutters bagning. |
Tage tager for sig af salaten, mens Mogens og Jens Wilfred sultent ser på. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar