tirsdag den 26. maj 2009

Skovenes konge
















Hvorfor går elgene altid i bad om efteråret? Jo, for når elgjagten går ind, er det en fordel at være ren!
Dina ville så gerne se en elg, inden hun forlader Norge på onsdag. Vi har kigget og kigget, når vi har været ude at køre, men det er aldrig lykkedes, når hun har været med i bilen. Derfor var vi søndag nødt til at gribe til mere probate midler, så hun kunne få en elg at se.
Søndags-udflugten gik til Polar Zoo i Bardufoss, hvor de har et par elge gående i en stor indhegning. Så nu er ønsket gået i opfyldelse. Det blev fejret med et par sjove dansetrin midt i skoven.
Polar Zoo har en samling af de mest spektakulære af de skandinaviske dyrearter - men det er sådan en natur-zoo, hvor dyrene opholder sig i omgivelser, der er overordentlig naturtro, så man skal give sig god tid, hvis man vil se alle dyrene. For det meste af tiden gemmer de sig i de store indhegninger.
De mest fotogene af dyrene er los og polarræv, som gerne stiller op til en fotosession. Men vi så da også tydeligt både bjørn, ren og kronhjort. Vi var også heldige at se både ulv og jærv. Det er ganske flot, men det gik desværre så hurtigt og var på så stor afstand, at der ikke kom ordentlige billeder ud af det. Jeg er ellers ret fascineret af jærven, som jeg godt ville have set på lidt nærmere hold.
Ellers bor vi i øjeblikket på hotel. Min nye lejlighed her i Tromsø er først klar efter pinse. Onsdag går turen til Danmark. I skrivende stund regner vi med, at møblerne og alt det andet habengut ankommer til Øland torsdag. Onsdag får jeg også min nye bil - brugt ganske vist, men endnu en Astra i familien. Og som det hører sig i nordjyske landsbyer - med trailertræk!

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: