tirsdag den 23. april 2013

Dagens fly

Endelig i Tasiilaq

Dash-8 på grusbanen i Kulusuk.
Så er vi endelig kommet frem til Tasiilaq.

Det har været en lidt pudsig oplevelse, der mest af alt minder mig om rejse tilbage i tiden til dengang, jeg første gang kom til Grønland. Ingen tvivl om, at vi nu er kommet til udkants-Grønland. Den østgrønlandske kystlinie er cirka 2500 km .- og på denne strækning bor der i alt cirka 2500 mennesker - altså færre end i for eksempel Brovst eller Farsø.

På vej mod Tasiilaq i Bell 212.
Først gik turen lettere forsinket - altså når vi ser bort fra, at vi allerede skulle have været afsted i lørdags - fra Nuuk med en Dash-8-200 - den lille model med 35 sæder og et bredt rutebilsæde bagerst i kabinen. Turen gik over indlandsisen til bygden Kulusuk, hvor vi landede i lufthavnen på en ganske mudret grusbane. Glem alt om nypudsede sko på disse kanter. Gummistøvler er under alle omstændigheder mere velvalgt.

Der var læs på helo'en.
Efter et kort ophold gik turen videre med en tungtlastet Bell 212 - 9 passagerer og masser af fragt og bagage. Se, det er en rigtig helikopter med en fed, fed helikopterlyd, når de to jetturbiner med i alt 1.800 hk går i gang, og det hele bare ryster og dirrer. Efter 10 minutters flyvning ankom vi til Tasiilaq, hvor vi nu skal være de næste dage .- og forhåbentlig skal gøre omegnen på hundeslæde. Men alt det vender vi tilbage til de kommende dage.

Læs mere om Bell 212 her.

Ingen kommentarer: