onsdag den 16. juni 2010

Helt ude i skoven

For nogle dage siden modtog jeg en mail fra en af denne blogs læsere. Hun havde nu gennem nogen tid fulgt mine bestræbelser med at få sat skik på haven ved det lille hus på Øland.
Carina, som hun hedder, er en af mine gamle kolleger fra tiden i Aalborg. Hun kunne fortælle, at hun nu bor midt i Lundby Krat og har en kæmpehave på 4.000 kvm. Mailen indeholdt også en invitation til at komme forbi - og eventuelt få lidt planter med hjem til haven.
Sådan en invitation sidder man naturligvis ikke overhørig, så tirsdag drog vi af sted mod de historiske Lundby Bakker, hvor en af de afgørende træfninger i krigen i 1864 foregik.
Jeg må med skam erkende, at vi for vild på de små skovveje i Lundby Krat. Heldigvis mødte vi - af alle muligheder - en grønlænder, Aleqa Larsen, som var ude at gå tur - og hun fik os ledt på rette vej. (Først bagefter gik det op for os, at Aleqa faktisk er min gamle chefs kone, fra dengang jeg arbejdede i Sisimiut. Men det er en hel anden historie om vores lille verden.)
Carina bor helt fantastisk midt i skoven med den smukkeste udsigt mod Aalborg. Haven var et kapitel for sig - smukt anlagt i det bakkede skovlandskab og i forskellige afdelinger med navne som Toscana og Bangladesh!
Efter en hyggelig formiddag med sladder på et ganske højt plan, drog vi senere på dagen hjem igen med bilen fuld af aflæggere fra Carinas have. Så resten af dagen gik med at finde plads til og plante rønnebær, hindbær, kirsebær, blåregn og magnolia. Og så skal vi ikke glemme rhodondendron. Dina har længe ønsket sig et rhodondendron-bed. Det er nu en realitet!
Tak til Carina for hendes store bidrag til haven ved det lille hus på Øland.

Jesper

Ingen kommentarer: