mandag den 14. juni 2010

Dummere end politiet tillader

Det er ikke særlig pænt at sparke til folk, der allerede ligger ned, men jeg kan altså ikke lade være med at minde om, at det i sin tid var Lene Espersen, der som justitsminister indførte politireformen.
Det er en reform, der er så dum, at den burde meldes til politiet - hvis ikke det var fordi, at det danske politi nu ligger i ruiner efter kun tre år.
Patruljerende politi er erstattet af telefonsvarere - og næsten hver dag byder på nye tidender om indskrænkninger og serviceforringelser på politiområdet.
For to uger siden var det politiledelsen i København, der foreslog, at forsikringsselskaberne præmierer private, der installerer tyverialarmer. Forsikringsselskaberne svarede fornuftigt nok, at de snarere mener, at politiet skulle passe sit arbejde.
I sidste uge var det politiet på Vestsjælland, som meddelte, at man ville skære ned på patruljeringen af sparehensyn. I dag kom så meddelelsen om, at politistationen i Løgstør lukker.
Det kan udelukkende tilskrives den danske befolknings generelt fredelige og tålmodige folkesjæl, at denne skandale endnu ikke har kostet hoveder - både direkte og i overført betydning.
Sagen er den, at politiet svigter hele den danske landbefolkning. Her på stedet kan vi forvente, at der går mindst tre kvarter, inden en politipatrulje dukker op fra Jomfru Ane Gade. Skulle det ske, at jeg uforvarende kom til at fange en indbrudstyv, ville jeg da bestemt daske ham et par gange med en økse eller hvad der nu lige er ved hånden, inden jeg giver mig til at ringe efter politiet - bare for min egen sikkerheds skyld. Da det er ulovligt at opfordre til selvtægt, skal jeg naturligvis afstå herfor - men borgere som selv forsvarer liv, helbred og ejendom med vold har min fulde forståelse, sådan som tiderne er blevet.
Eftersom politiet og retshåndhævelsen i store dele af landet ligger i ruiner, må det forudses, at befolkningen i højere grad vil tage sagen i egen hånd. Dette vil naturligvis føre til en eskalerende brug af vold - både fra de kriminelles og den uskyldige befolknings side - udelukkende fordi en flok jurister og økonomer i politiet og justitsministeriet simpelthen ikke vil lytte til en fredelig og tryghedssøgende befolkning.
Eftersom samfundet svigter sin grundlæggende forpligtelse til at beskytte borgernes liv, helbred og ejendom, må vi også forvente en faldende vilje til at betale skat - for hvorfor skal man betale skat til et system, som ikke kan betale tilbage.
Gennem de seneste måneder har Lene Espersen demonstreret, at hun ikke evner at stikke en pind i en lort uden at splitte begge dele. Men Lars Løkke var advaret - for hun demonstrede faktisk sit totale mangel på talent allerede for tre år siden, da politireformen blev indført.
Efter den seneste tids udvikling kan man kun advare Lene Espersen mod at komme til Løgstør. For det er ikke sikkert, at der er nogen, som gider fiske hende op, hvis hun skulle være så uheldig at falde i muslingebyens havn.

Ha' det
Jesper

5 kommentarer:

Det Forkromede Overblik sagde ...

Arh Jesper, jeg tror du tager fejl... fisket op skal hun nok blive, for sådan noget svineri gider I ikke have i havnebassinet;-D

Jeg kommer til at tænke på amerikanernes forhold til borgernes ret til at bære våben, når jeg læser dine betragtninger om udrykningstid...

Jesper Hansen sagde ...

Hej Overblik

Det var sandelig også meningen, at du skulle komme til at tænke på det... For det må jo blive konsekvensen, når borgerne ikke kan stole på samfundet!

Det Forkromede Overblik sagde ...

Enig, men jeg håber ikke at det når så vidt, jeg håber der kommer en regering der godt tør satse på en offentlig sektor med service for borgerne, og tør satse på at det kan betales gennem vækst...

Anonym sagde ...

Det ligner Pavia Kleist fra Nuuk politi på vej ned i vagten.

Jesper Hansen sagde ...

Kære anonym - det er da et godt bud - men det er nu mindre væsentligt, for det er jo bare et billede, som illustrerer, at vi her i udkantsdanmark oftere ser ryggen end ansigtet på politiet.

Mvh
Jesper