fredag den 28. marts 2008

Snespurve kommer vrimlende

Fredag bød på nye gæster ved foderbrættet. Det var fire snespurve - store og fede - der slog sig ned og åd på livet løs.
Det minder lidt om Grønland, hvor flokke af snespurve ankom i begyndelsen af april og fouragerede på græsfrø og andet godt, som stak op af sneen.


I følge min næstennabo Stein, der er biolog eller sådan noget på polarinstituttet, er vores snespurve på træk fra Siberien til Grønland. Han har en gang ringmærket en snespurv her i Straumsbukta, som senere blev fundet i Danmarksfjord helt oppe i Nordøstgrønland.
Det er lidt underligt - jeg har sådan set været omgivet af snespurve i årevis, men har aldrig haft lejlighed til at tage så sjove og spændende billeder, som dem her. Det skyldes alene foderbrættet, som gør, at man kommer meget tættere på fuglene og samtidig oplever dem som individer. Som det kan ses, så kan de godt slås om foderet, selv om der sådan set er nok af det.


Jeg kan godt lide billedet med snespurven, hvor benene er helt væk i sneen. Vi har fået masser af sne det seneste døgn, og den er stadig så blød og fin, at en spurv kan synke ned i den. Nu bliver det spændende at se, hvor længe vi får glæde af den - det skulle slå om i tø i den kommende uge.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: