søndag den 7. april 2024

Forår og fødselsdag

Gammel og affældig

Foto: Henrik Jespersen
Der var - sagt i al ubeskedenhed - tale om perfekt timing, da jeg lørdag rundede de 66 år.

For vejret var perfekt. Dagen blev årets første rigtigt lune dag - og det spirede og blomstrede overalt, så man kunne se forskel fra time til time.

Men jeg må også erkende, at jeg er blevet både halvgammel og affældig. Jeg havde inviteret familien til at fejre dagen sammen med mig - og vi lagde ud med en tur i Øland Skov. Egentlig skulle det bare være en lille slentretur med en kop kaffe forbi de mange blomstrende anemoner under bøgetræerne.

Men på en eller anden måde tabte jeg orienteringen, så det blev en lang tur. Men pyt, vi så da nogle steder i skoven, som jeg ikke har set tidligere, selv om jeg nu har boet på Øland i 15 år. Og den medbragte kaffe smagte ekstra godt - sammen med de sidste af julens hjemmebagte småkager.

Tilbage på parcellen ved 13-tiden gik det nogenlunde, som det plejer, når jeg har besøg af familien. Først en øl på gårdspladsen. Det var godt - og termometret stod på 16 grader. Så til bords med en enkel treretters menu, som jeg havde forberedt om morgenen, så den var der ikke det helt store arbejde i.

Vi lagde ud med hummersuppe med cognac og kammuslinger, så lammeculotte med flødekartofler og rosenkål - og som prikken over i'et en rabarberkompot lavet på årets første knaldrøde vinrabarber fra haven. Hertil hvid chokoladeganache og lidt knust makron.

Jeg rører kun sjældent vin og spiritus på mine gamle dage, så når det endelig sker, får den fuldt knald. Først en grand cru-champagne fra Charles Mignon, så en jubilæumscuvee fra Philipson - en Cotes du Rhone fra 2010 og endelig til desserten en grand cru gewürtztraminer fra 2014 fra Ribeauville. Gode sager, der ikke skuffede.

Foto: Henrik Jespersen
Dagen sluttede ved 18.30-tiden med, at flaget blev taget ned. Det var godtnok lidt tidligt i forhold til solnedgang, men det er altså svært at lægge et flag sammen, når man er alene, så der fik jeg lige hjælp af min søster.

Det blev en god dag. Tak til familien, tak for gaverne og tak til de over 200 venlige mennesker, som sendte en hilsen på Facebook.

P.s. Som altid i hyggeligt lag glemte jeg næsten at fotografere, men et par enkelte billeder blev det dog til - trods alt.

Ingen kommentarer: