søndag den 28. januar 2024

Hvinand

Årets første fuglefoto

Efter nogle uger med vinter er der nu grøde derude. Det er blevet lysere, vintergækker, krokus og erantis står på spring - og i søndagens lette solskin var der også masser af fuglesang.

På et tidspunkt mente jeg at høre en vibe nede fra marken, så jeg kørte en tur med kameraet. Viben så jeg ikke - og der var i det hele taget småt med fugle ved Ulvedybet og bredningen. Lidt store skalleslugere, men alt for langt ude - og så de sædvanlige gråænder og svaner.

Næsten ovre ved Bjerget var der den flok hvinænder. En enkelt hun var også på skudhold, men det var altså ikke noget særligt - før jeg var på vej hjem igen. Der lettede en flok - jeg tror, det var snespurve - foran bilen, og jeg kørte ind til siden for at se, om de kom igen. Det gjorde de nu ikke, men mens jeg sad der, opdagede jeg en ung hvinand-han lige i vandkanten.

Den sad lidt dumt - i modlys og i en træls vinkel, men da jeg forsøgte at liste mig ind på den, dykkede den øjeblikkeligt.

Så jeg måtte nøjes med dette ene foto, som jeg nu ikke er helt tilfreds med. Men lidt har også ret - beskeden som jeg er.

Hvinanden har sit navn efter lyden, når den flyver. Jeg hører den ret ofte, når jeg sidder ude om natten. Men det er det slet ikke sæson til endnu. Men om føje tid, så det...

Ingen kommentarer: