fredag den 20. oktober 2023

Karbonader med grønærter

Mad-æstetik

Det er måske de færreste, der tænker over det: Men jeg synes altså, at karbonader er noget af det flotteste, der findes.

Så jeg får jævnligt karbonader i min lille husholdning. For mig er synet af maden det halve måltid, så det er god sund og nærende hverdagsmad. Det er også nem mad, der kan laves på et kvarters tid - og i den hjemmelavede udgave tusinde gange bedre end færdigmad som pizza og burgere udefra.

Hemmeligheden bag en god karbonade er paneringen. Jeg bruger rugmel blandet med et generøst drys af salt og peber - og så steger jeg i smør. Karbonaderne på panden for fuldt blus og brunes af på begge sider. Herefter fem minutter på hver side ved svag varme.

Mens smørret i panden bruner, laver koger jeg grønærter og gulerødder i to minutter i en lille smule vand. Så laver jeg en opbagning på en god klat smør og en skefuld maizena. Tilsætter kogevandet og justerer farven med mælk eller fløde. Til sidst hældes ærterne og gulerødderne i saucen - og længere er den ikke.

Hvis man ellers kan multitaske og flytte fingrene i en fart, tager det altsammen et kvarters tid. Resultatet er et herremåltid, der oven i købet ser godt ud. Hvor svært kan det egentlig være?

Ingen kommentarer: