tirsdag den 15. november 2022

Skabagtig ombygning

Nyt projekt

Da jeg i sin tid købte huset her på Nørremarksvej, fulgte der et fint gammelt almueskab med. Det har altid stået i bryggerset og har gjort fin fyldest som opbevaringsted for vintertøj med mere.Men det også irriteret lidt. De mørke almuefarver tager det sparsomme lys - og så fylder det også i rummet.

Så efter Dinas død har jeg besluttet, at skabet nu skal videre - og jeg har derfor foræret det til Birger, som er den helt rigtige mand til at give det gamle stykke snedkerarbejde nyt liv.

For smides ud skulle skabet ikke. Dertil er det alt for fint. Samlet med kiler og lige til at pille fra hinanden og fragte videre på hestevogn ved skiftedag, som det skete i de gode gamle dage. Samlingen er genial - og det var to klodser, der skulle løsnes - så var det lige til at pille ned. Nu er skabet væk - og bryggerset er stort som en balsal.

Så nu har jeg atter et projekt, der skal laves. For der venter et stort arbejde. Alt skal males, men først skal der renses og spartles. Bag skabet viste der sig en mishandlet pudset væg - og der er altså også et par andre steder, hvor den tidligere ejer af huset har sprunget over det lave gærde. Så der kommer nok til at gå et par uger, før jeg er klar til at svinge penslen.

Det er planen at montere en bordplade på væggen, hvor skabet stod. Sådan en mangler jeg, når jeg lægger tøj sammen. Under bordpladen kan der så blive plads til støvsuger og andet husligt grej. Jeg skal også have set på lyset. Der er kun et sparsomt lysindfald gennem vinduet, der er under altanen, så der skal meget mere lys til at gøre bryggerset til det arbejdsrum, som et bryggers dybest set er.

Det skal nok blive godt med tiden. Men med hånden på hjertet må jeg også erkende, at det nok bliver til 2023, før jeg er færdig. Jeg har i hvert fald den næste måneds tid nok at lave i min lille butik - og det er for resten også grunden til, at der ikke bliver skrevet så meget på bloggen. Det beklager jeg naturligvis - men sådan er det bare. Heldigvis.

Ingen kommentarer: