onsdag den 23. november 2022

Nye opdagelser

Endestation Mord

Jeg bliver så glad, når jeg opdager noget nyt i bøger, som jeg genlæser.

En af bøgerne er Sjöval-Wahlöös Endestation Mord, som jeg netop har læst igen-igen. Første gang i midten af halvfjerserne og siden med års mellemrum - og altså nu igen i 2022.

Der er generelt ikke så forfærdelig meget at grine ad i svenske kriminalromaner, men jeg opdagede altså lige en sjov detalje, der fik mig til at grine - skratte på svensk. I bogen er det juleaften, og Lennart Kollberg bliver midt i julemaden ringet op af en psykiater fra fængslet på Långholmen. Psykiateren hedder Fröjd.

Sig navnet. Det er sgu da et sjovt navn til en psykiater. Og tænk, at jeg aldrig har opdaget det. Jeg skrattede - og det er for resten også bogens svenske titel: Den skrattende polisen.

Jeg er færdig med Endestation Mord for denne gang. Nu er jeg i gang med fortsættelsen - Brandbilen der forsvandt. Den er en af mine favoritter, fordi Gunvald Larsson har en fremtrædende rolle med sin ofte uortodokse, flabede og voldsomme fremtræden. Jeg har lettere ved at se mig selv i Gunvald Larsson end i tørvetrilleren Beck.

Ingen kommentarer: