fredag den 5. marts 2021

Forår, fest og farver

Årets første skestork

Flere fotos nedenfor. Alle fotos er klikbare.

Foråret er over os, og fuglene har sat fjerene op til tant og fjas. Det gælder om at se godt ud, når kampen om en plads i fremtidens genpulje går i gang.

Efter februars islæg er Ulvedybet nu ved at vågne op til årets helt store begivenhed, så der er et leben uden lige. Nye trækarter kommer til, og andre er på vej væk.

Blandt andet vinterens store træk af sangsvaner, der har været på tålt ophold på de lokale marker. Om føje tid går turen tilbage til Fenno-skandinavien og Sibirien, men en stund endnu kan vi nyde deres trompeteren og det karakteristiske gule næb.

Det gælder også de store skalleslugere, der mæsker sig i Limfjordens ål. Nu vender de tilbage til Nordnorge, hvor der er flere redepladser - og masser af laks, som er deres foretrukne sommermenu.

Onsdag aften så jeg årets første skestork. Det er tidligt. Normalt plejer de først at ankomme omkring månedsskiftet til april. Det var desværre efter solnedgang i skumringstimen, så det blev kun til et hurtigt doku-foto. I samme skumringstime fik jeg også et glimt af en ravn. Det er en flot fugl, som jeg holder meget af. 

Blishønsene har vi hele året. Det er nok en lidt overset skønhed i den danske natur. For de sorte fugle med den hvide blis har de skønneste røde øjne - akkurat som bloggeren om morgenen...

De første strandskader ankom i sidste uge - og dem skal vi nok se mere til. I mellemtiden kan vi så nyde synet af forårskåde stære. De kommer snart ind i haverne på jagt efter redekasser. Hold øje med dem, for de har også skiftet til forårstøjet - og skinner metalgrønt som aldrig før.

Og så er der jo gæssene. Der er mange - og også mange arter. Imponerende er det, når tusindvis af gæs morgen og aften trækker rundt i distriktet på jagt efter føde. Det larmer - og ind i mellem falder der også en klat fra himlen. Men det er god gødning, så det er såmænd bare et tegn på, at alle gode gaver kommer ovenfra...

På det øverste foto ser vi et krikandepar. Krikænderne er meget sky og kan godt være lidt svære at få ram på, men her lykkedes det altså. Prøv at lægge mærke til, hvor små de er i forhold til almindelige gråænder.




Ingen kommentarer: