søndag den 29. november 2020

Hønsesalat

Hurtig restemad op til advent


Fredag fik vi høns i tarteletter. Det er en herlig spise, som jeg indkasserede mange rosende og kærlige ord for.

Men mere vil have mere, så jeg fortsatte successen lørdag frokost med resterne: Et par håndfulde hønsekød og en halv bakke champignons. Det var også et hit, skulle jeg hilse og sige...

Det er nemt at lave. Man tager en god ske drænet creme fraiche, en tilsvarende ske mayonnaise, en teske dijonsennep, lidt citronsaft og rører det sammen til en dressing. Smager til med salt og peber. Tilsætter hønsekød og champignons.

Forinden havde jeg ristet de skivede champignons gyldne på en tør pande og til sidst givet dem en lille klat smør for at gøre dem blanke. I mangel af purløg pyntede jeg med lidt snittet stilk fra et frisk løg, som jeg fandt mellem ukrudtet i haven. Det smager også af mere.

Hele herligheden blev serveret på smørristet toastbrød - og så var scenen ellers sat til at hænge julestjerner op og tænde juletræet ude foran ved entredøren.

For her i huset sker det efter grønlandsk tradition lørdagen før første søndag i advent. Hverken for tidligt eller for sent, men sådan at vi kan komme hviledagen og adventen i hu.

For resten - opskriften fungerer sikkert også fint med and, så du kan undgå madspild i juledagene.

Adventimi pilluarit.

Den moderne...
... Og den klassiske.

Ingen kommentarer: