søndag den 15. november 2020

Dunhammer-hammerfedt...

Blåmejseguf


Dagens tur med kameraet gik til Han Vejle. Egentlig var dagens opgave skægmejser, men det endte med en lille serie af en blåmejse godt i gang med at molestere en dunhammer for alt spiseligt.

Der var ellers masser af skægmejser i rørskoven, men det blæste lige lidt rigeligt, så de blev nede mellem rørene, mens de fløj rundt og fouragerede. Jeg så og hørte dem næsten hele tiden i de to timer, jeg var der, men det blev altså ikke til brugbare fotos.

Ellers bød dagen på gærdesmutte, lidt assorteret ænder og gæs, musvitter, solsorte, fiskehejrer, et par musvåger og så den smukkeste af dem alle - isfugl. Desværre kun i to sekunder, hvor solen flashede i metallakken, men ingen billeder. Pyt med det. Det var Dinas første isfugl nogensinde - og hun var vildt imponeret af den flotte fugl.

Det var midt på dagen, så lyset var godt. Normalt vil jeg aldrig køre til Han Vejle på det tidspunkt, for der kommer alt for mange turister, men jeg udnyttede lige, at Jammerbugt Kommune fortsat er isoleret på grund af coronaen. Der er jo ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget, som min farmor altid sagde...

Ingen kommentarer: