mandag den 19. marts 2018

Arctic Circle Race

Spændende fotoopgave


I den kommende weekend - fra fredag til søndag - skal jeg fotodække verdens måske hårdeste skiløb, Arctic Circle Race.

Løbet er på 160 km og strækker sig over dage i de øde fjeldstrøg bag ved Sisimiut. Det bliver hårdt for deltagerne - og jeg tror såmænd heller ikke, at fotojobbet bliver nogen søndagsskoletur. Det drejer sig jo om at give et billede af en flok hårde negle, der presses til det yderste, og derfor skal jeg følge løberne tæt.

Vejret kan blive en særlig udfordring. I skrivende stund siger vejrudsigten sol og vindstille, men også temperaturer mellem 20 og 25 graders frost i området. Heldigvis stiller arrangørerne snescooter med chauffør til rådighed for fotografen, så jeg håber selvfølgelig at få en helt unik serie fotos i kassen. Resultatet vil i første omgang kunne ses på Arctic Circle Races Facebook-side, men der skal nok også falde lidt af til bloggen.

Jeg tog hul på festlighederne allerede søndag, hvor jeg besøgte den gamle landingsbane, som danner basen for løbet. Det er her, løberne kan få lidt lindrende massage, et par timer i soveposen og lidt fast føde, inden de tager fat på den næste etape. Råt, ja, temmelig råt endda...

I weekenden var en skare af frivillige i gang med at bygge campen, som det kaldes på det internationale skibums-lingo - og det arbejde blev så mit første bidrag til skildringen af noget, der bliver en helt unik oplevelse for deltagerne.

Løbet er i øvrigt ved at være en gammel tradition. Det er nu 22. gang, løbet gennemføres. Blandt deltagerne de tidligere år har selvfølgelig været Kronprinsen, der altid har været lidt af tøf fyr...

3 kommentarer:

Min Servicehund sagde ...

Telte i et telt... smart i den kulde, ekstra isolering og privat liv.

Jesper Hansen sagde ...

Det er kun mens forberedelserne står på. Teltene bliver samlet i forvejen inden løbet. Under selve løbet kommer de ud og stå i kulden, som du kan se på nordlys-billedet i en af de senere historier på bloggen.

Min Servicehund sagde ...

Ah ok det jeg have misset sad ellers og kikkede billederne igennem, det var spænende.
De var bare sat så fint op i teltet, som små rum.