torsdag den 29. marts 2018

Påskevin

Dyre dråber

Livet går sin stille gang her i Sisimiut. Mestendels med arbejde, for det er jo ikke bare for sjov, at jeg er her.

Det er faktisk flere måneder siden, at jeg har fået et glas vin, men i anledning af påsken og de kommende fridage skulle det nu alligevel være... På vej hjem fra arbejde onsdag eftermiddag frekventerede jeg derfor den Brugseneraq, som er døgnkiosken i det gamle stenbrud, hvor jeg bor til fremleje...

Udvalget var ikke stort i den lille butik - og i øvrigt var der et gardin foran vinskabet. Den 1. marts trådte nemlig en ny lov i kraft, som forlanger, at øl, vin og spiritus ikke må stå synligt fremme. Det mener de nypuritanske grønlandske politikere nemlig vil begrænse alkoholforbruget.

Jeg forstår ikke helt hensigten - og det er de færreste, der gør det. For alkoholforbruget i Grønland er rekordlavt. De seneste ti år har det ligget under det danske niveau, og det falder fortsat, så jeg har svært ved at se logikken i at påføre detailhandelen yderligere omkostninger.

Det faldende forbrug kan sandsynligvis tilskrives priserne, for de er voldsomme. Jeg valgte en flaske malbec fra Trapiche - dels fordi jeg kender den, dels fordi det var butikkens billigste vin. Det er sådan en, der normalt kan fås i Bilka for under en 50'er, men denne onsdag før påske i Brugseneraq i Sisimiut måtte jeg bløde - hold fast - 129 kroner flasken.

Malbec'en gled ned til DR's auktionsprogrammer og quizunderholdning. DR1 sendes i Grønland med fire timers forsinkelse, så det er gamle nyheder, men til gengæld passer programfladen så nogenlunde med døgnrytmen i det lille samfund.

Man vil i øvrigt bemærke, at vinen blev indtaget i et vandglas. På trods af en ellers ganske eksorbitant husleje lykkedes det mig ikke at finde et rødvinsglas i køkkenet.

God påske...

Ingen kommentarer: