mandag den 22. maj 2017

Jylland mellem tvende have

Weekend i Skagen

Skagen er stedet, hvor det tydeligst ses, at Jylland ligger mellem tvende have, og ligesom ved Limfjorden går blæsten til tider frisk over Skagen.

Det var i hvert fald tilfældet på weekendens tur til Skagen, hvor vejret ellers var fint, men ophold udendørs blev noget hæmmet af en frisk vestenvind.

Et af turens mål var den nye fuglestation i det grå fyr - og selv om blæsten ikke lovede godt for fuglekig, travede vi derudaf på en rigtig frisk tur...

Skagen er berømt for sine mange fugle i trækperioderne. Fugle bryder sig naturligt nok ikke om at flyve over vand, hvor der kun er begrænsede fødemuligheder, så trækfuglene mødes gerne i Skagen for at spise sig mætte inden turen over Skagerak til de nordlige himmelstrøg.

Andre fugle glemmer at holde til højre i Mellemeuropa, og så ender de ved et uheld i Skagen. Stedet er derfor meget besøgt at birdere, der er ude efter sjældenheder til bogen. Men rent fotografisk finder jeg nu stedet noget problematisk. Det er svært at komme ind på fuglene, og det er nok mere egnet til fuglefolk, der blot vil kigge i scopet end til egentlig fuglefoto. Her foretrækker jeg bestemt de hjemlige tragter eller måske vildmoserne og Vejlerne.

Men Skagen er jo pittoresk. Det betyder malerisk - og det gælder også, selv om det er kameraet, man maler med, så her er et par skud fra weekendens tur.
Ingen kommentarer: