Rutebilen blev min redning
Mandagens program - næsten. Den fantastiske Giersberger Crémant d'Alsace er allerede på vej bordet rundt. |
Carin med Gewürztraminer. |
Det var et lille sluttet selskab, så der var plads til gode diskussioner om vinen. Samtalen foregik på engelsk - så godt som, for især David var særdeles fransk i sit kropssprog og talte følelsesfuldt om hjemegnens kulinariske specialiteter som pflammkuchen og foie gras. Vi var helt enig om, at Gewürtztraminer (udtalt på fransk - og ikke tysk, som danskere ellers ynder) er sagen til gåselever, men til gengæld var jeg ikke helt enig i ekspertens betragtninger om den berømte Riesling fra Alsace.
Her i huset bruger jeg den gerne på terrassen i de varme sommeraftener, men den franske synsvinkel er, at Rieslingens kraftige syrer kræver, at den bliver brugt til mad. Og det kan vi så diskutere til dommedag. Jeg vil fortsat sætte Riesling på bordet - uden mad - når den tid kommer...
Stadig er det ikke helt varmt nok, så da jeg kom hjem, blev det i stedet Alsace-kooperativets Pinot Noir, der kom på bordet, da jeg i lettere løftet stemning tændte op i havepejsen. Det er en dejlig frisk vin, der også dur til almindelig hygge.
I øvrigt bød smagningen på blandt andet tre af Cave de Ribeauvilles grand cru-vine. Et interessant bekendtskab, der helt sikkert også skal holdes i live i fremtiden...
Eksportchef David Jaegle fra cave de Ribeauvillé talte levende om hjemegnens passion for god vin. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar