Sprængt oksebryst med peberrodssovs og æblekage
Bjarne og Palle laver rigtig mormor-æblekage. |
På det indre plan i det gamle skolekøkken var der også trolde, der eksperimenterede med de gode, gamle opskrifter, som er gået i arv fra generation til generation.
Sprængt oksebryst og peberrodssovs er fine sager og en rigtig trylleret, der kan få de fleste mænd til at gøre hvad som helst. |
Kvinderne har forlængst forladt kogekunsten i en sanseløs jagt på alt, hvad der er nyt og spændende - og set i bladene. De svælger i sushi, kikærter, humus, salat og andre vederstyggeligheder, så når der skal rigtig mad på bordet, må mændene jo træde til.
Men mændene på Øland er bestemt ikke blinde for udviklingens milde vinde - og på rådslagningen mellem retterne blev der helt i tidsånden anledning til at diskutere ledelses-strukturen i det gamle laug. Kort fortalt gik denne manøvre ud på at lette ledelsen for byrder - akkurat som ude på arbejdspladserne i det moderne samfund, hvor arbejdet også har det med at flytte sig nedad til manden på gulvet.
Æblekage som vor mormor serverede den. |
Forresten var det også oldermanden, der havde leveret det sprængte oksebryst til dagen. Den slags er et stort arbejde, for først skal kødet sprænges i dagevis og efterfølgende koges i adskillige timer - siden skal det spises...
Oldermanden havde brugt ugen på at lave sprængt oksebryst, så det var helt fortjent, at han tog for sig af lækkerierne. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar