Det søde liv på Øland
Vi har et par vinstokke i drivhuset, som giver helt pænt. Normalt spiser vi druerne efterhånden, som de bliver blå i løbet af sensommeren, når vi alligevel er i drivhuset.
Sådan er det ikke gået i år. Den seneste måneds halvtrælse vejr har gjort, at vi ikke har været så meget ude som normalt - og derfor er der heller ikke rigtig blevet spist af druerne.
Det har givet druerne tid til at sætte masser af sukker - og da vi plukkede dem i tirsdags, opdagede vi, at vi stod med de mest fantastiske søde og velsmagende druer. Det var noget helt andet, end vi plejer at opleve, hvor de godt kan være lidt småsure og udelukkende har berettigelse, fordi de er af egen avl.
Men i år er det altså den helt store succes. Moralen er selvfølgelig, at vi ikke skal snuppe dem, så snart de bliver blå, men lade dem hænge og udvikle sig i eftersommeren. Det er vel noget af det samme, som vinbønderne under sydlige himmelstrøg gør. Det har vi bare ikke tænkt på.
Men nu har vi så lært det. På den gode måde. Og det er da ikke så ringe endda...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar