fredag den 20. marts 2015

Dagens smiley

Endnu en solformørkelse i kassen

Manden smiler over hele femøren, mens han ryster af bukkefeber.

Formiddagen gik med at jage huller i skyerne, så jeg kunne få et billede af dagens solformørkelse. Og allerede da jeg havde de første fotos i kameraet kom bukkefeberen - en helt euforisk stemning over, at det lykkedes mod alle odds.

Og det blev bare bedre og bedre. Så jeg fik også et billede, da formørkelsen var på sit maksimale - og solen var reduceret til en kæmpe-smiley.

Nu er det tredje solformørkelse på rad, som jeg har fået fotos af. Sidste gang - i 2011 - blev det nok det flotteste, fordi det var tidligt om morgenen.

Når vejret er tvivlsomt, er det min erfaring, at bilen er det bedste sted, når man skal fotografere solformørkelser. For ofte er der kun små vinduer i skyerne - og så er det med at kunne flytte sig relativt hurtigt.

Billedet af maksimum er taget ved Skovsgård, og billedet af den aftagende solformørkelse er taget fra altanen, da jeg kom hjem - og egentlig var tilfreds med billederne i kameraet. Men tilfreds bliver man jo aldrig - bukkefeber eller ej - så der skulle lige tages et billede mere.

Ingen kommentarer: