Først sent på sommeren - i slutningen af juni - blev jeg opmærksom på, at man kan dyrke salat i Nordnorge.
Men jeg fik da sået noget, og ved hjælp af drivbænken har det nu nået en størrelse, så det også kan bruges til andet end en smagsprøve. Vi vælter os jo i nye kartofler, og de seneste dage har vi faktisk fået kogt flere, end vi kan spise.
Så salatpremieren blev denne skål kartoffelsalat - ikke den sædvanlige med mayonnaise, men en rigtig grøn sommersalat. Opskriften er enkel. Nye kolde kartofler i tern, et finthakket rødløg og så selvfølgelig masser af frisk pluksalat - altsammen vendt i en almindelig olie-eddikedressing.
Behøver jeg at sige, at det smagte pragtfuldt? Salaten er simpelthen så sprød, saftig og frisk, at vi teoretisk set godt kunne have sprunget hvidvinen over. Men nu var det jo fredag, så salaten og kyllingen fik følgeskab af en nyhed fra Vinmonopolet - en herlig tør traminer fra Moldavien. Så har man også prøvet det. Velbekomme.
Ha' det
Jesper
Cycling instead of running
5 timer siden
Ingen kommentarer:
Send en kommentar