tirsdag den 6. september 2011

KarlekammerkoretLørdagens Øland-messe var en stor dag, hvor alle gjorde deres bedste for at vise, at der er liv i udkants-Danmark.
Blandt andet bød Øland Karlekammerkor på en flot optræden med nogle af landets og ølandets skønne sange - til lejligheden og for en gangs skyld med opbakning fra Øland-banden og på trompet Andreas Skovfoged.
Jeg var blevet bedt om at tage et par billeder af de muntre mænd fra Karlekammerkoret - og det gjorde jeg naturligvis med glæde. Og når jeg nu selv ubeskedent skal sige det, synes jeg faktisk også, at der er kommet en stribe flotte fotos ud af det.
Øland Karlekammerkor blev stiftet i 2008 i forbindelse med åbningen af Oxholm Mølle, som var blevet genopbygget efter en brand. Koret har 22 medlemmer, alle voksne og glade mænd, som gerne tager ud og synger ved festlige lejligheder. Det er også blevet til et par TV-optrædender. Senest i en DR2-udsendelse om herregården Kokkedal. Korets repertoire er fortrinsvis sange fra den danske sangskat.
Karlekammerkorets dirigent og musikalske leder er Jørgen Henrik Nielsen, som til daglig er musiklærer på Klim Friskole. Peter Thuesen fra koret understreger, at det ikke er nødvendigt at kunne noder for at være med - bare man er glad for at synge. Thuesen kalder koret for et godt selskab af voksne mænd, der er seriøse på et jordnært plan.
Ølandsangen og Øland Karlekammerkor kan høres her.

Ingen kommentarer: