Jeg havde tirsdag aften lejlighed til at besøge veteran-hjemmet i Aalborg, hvor en af initiativtagerne, bestyrelses-medlem Franz Strehle, fortalte om baggrunden for hjemmet og dets arbejde blandt de efterhånden 26.000 veteraner fra dansk tjeneste i udlandet siden 1947.
Franz Strehle kunne blandt andet fortælle, at der som oftest går syv til otte år efter tjenesten, inden at behovet for at besøge veteran-hjemmet opstår. Han havde ikke en decideret forklaring på dette fænomen, men fortalte, at veteranhjemmet i Aalborg, der er et af tre danske veteranhjem, især får besøg af veteraner fra Balkan-konflikten.
Franz Strehles fortælling var også en beretning om, hvordan en flok engagerede frivillige mange gange bedre end de offentlige systemer kan løse sociale og psykiske problemer. - Her har vi jo ingen skranker, så vi kan meget bedre finde en løsning, fortalte han.
Veteranernes problemer er ofte af social karakter. De har svært ved at være sammen med andre - og ind i mellem kan de opføre sig lidt mærkeligt, så de for eksempel bliver smidt ud af konen eller deres lejlighed. Her står veteranhjemmet parat med en seng og et værelse for natten - og dagen efter løser man problemet. - Ofte skal der kun et par telefonsamtaler til, fortalte Strehle.
Veteranhjemmet i Aalborg bor til leje - pudsigt nok i en gammel tysk forlægning fra anden verdenskrig - som er ejet af Aalborg kommune.
- Vi har brugt timer på at diskutere bygningen med kommunens embedsmænd og arkitekter. Hvor ville jeg ønske, at kommunen havde sendt en arbejdsmand eller to i stedet. Det havde vi ærlig talt mere brug for, sukkede Strehle.
Jesper
Cycling instead of running
12 timer siden
Ingen kommentarer:
Send en kommentar