søndag den 22. august 2010

Talmagi

Grønlændere har en særlig fornemmelse for talmagi. For eksempel er der en udbredt fællesskabsfølelse og broderskab mellem folk, der er født i samme år. Der holdes sågar store fester for alle dem, der er født i for eksempel 1955. Og kan det kombineres med de pågældendes 55 års fødselsdato, som det er tilfældet i år, er det bare ekstra morsomt.
Men det strækker endnu videre. Min "gone", Dina, er oldebarn efter Jørgen Brønlund, og hun har en datter, Rasmine, som har fødselsdag i dag søndag den 22. august. Hun er efter Dinas mening udstyret med særlige evner på grund af familieskabet med Jørgen Brønlund. For Rasmine er nemlig født i 1979 - og var det ikke netop Jørgen Brønlund, der ikke alene døde i 79-fjorden, men rent faktisk også skrev om det i sin dagbog fra Danmarks-ekspeditionen 1906: "Omkom 79-fjorden..."?
Jeg er også - mere eller mindre frivilligt - kommet med i dette talsystem. For den 22. august er ikke alene Rasmines fødselsdag. Det er også hendes søns dåbsdag - og her kommer jeg så ind i billedet - det er faktisk også Dinas og min bryllupsdag!

Ha' det
Jesper

3 kommentarer:

Margot sagde ...

Filmen “the number 23” må være populært på Grønnland…

Anonym sagde ...

Ja, og som 58'er kan jeg så kun gratulere en anden 58'er :) /Karen

Jesper Hansen sagde ...

I lige måde, 58'er