onsdag den 21. juli 2010

Tall Ships RacesAalborgs velkendte skyline med Budolfi kirke har fået sig et ordentligt skud for boven i disse dage, hvor Aalborgs kaj er vært for Tall Ships Races.
Overalt rager masterne fra flotte skibe langt op over havnefrontens glasfacader og giver minder om en svunden tid, hvor de syv have blev behersket af ramsaltede, saltvandsvante søfolk, som var gjort af et helt andet stof end storbyens landkrabber.
Deltagerne i Tall Ships Race er gode, gamle, velbefarne skoleskibe, som kræver andet og mere end en maskinmester-eksamen at sejle. Det er sejlende uddannelses-institutioner, hvor unge mennesker i dag får både dannelse og uddannelse - hvor gode gamle dyder som orden og disciplin er helt normalt. For kendsgerningen er, at uden disse altmodische fænomener kan man overhovedet ikke så meget som sejle fra Aalborg til Nørresundby - endsige fra Engeland til Skotland.
Aalborgs havn er i disse dage også et paradis for kloge bolværksmatroser med triviel viden om forskellen på en bark og en brig. For folk som kan se forskel på en mesan og et gaffelsejl.
For en gammel spejder som undertegnede er det samtidig en kilde til uudtømmelig glæde at se, hvordan tovværket bliver håndteret med orden og viden i en verden, hvor forskellen på en kællingeknude og et pælestik kan være forskellen på liv og død.
På den baggrund forekommer det en lille smule uforståeligt, at Aalborg har valgt at pakke Tall Ships Races ind i et larmende udendørs rockprogram, som er en Roskildefestival og en Skovdal værdigt. For der er ellers nok at se på - det er slet ikke nødvendigt at sovse de flotte skibe ind i lind musik!

Ship Ohøj
Jesper

P.s.: Lad nu være med at misforstå mig - jeg har intet imod rockmusik - snarere tværtimod - men hver ting til sin tid!

Ingen kommentarer: