søndag den 18. juli 2010

Morelhøsten

Netop nu er det tid for morelhøsten - og jeg skal ærligt indrømme, at det er en lidt træls historie i år.
Vort moreltræ er simpelthen for stort, så de bedste og mest modne bær sidder ganske utilgængeligt - så det er mest solsortene, der får glæde af dem.
Desuden har vi væsentligt færre bær end sidste år. Det skyldes dels, at vi ikke fik træet beskåret efter høsten og så har det sikkert også haft betydning, at foråret har været så koldt. Bierne kom lidt sent ud af starthullerne, så det er langt fra alle blomsterne, som er blevet bestøvet.
For at få større glæde af moreltræet i fremtiden har jeg derfor valgt at høste på en lidt hårdhændet måde. Jeg skærer ganske enkelt et stort antal grene af træet og venter så med at plukke bærrene til grenen ligger på jorden.
Resultatet skal blivet et træ, som er væsentligt mindre i omfang - og som om to år, når der forhåbentlig er kommet godt gang i væksten igen, vil bugne med moreller, da det er to-års-grenene, som giver flest bær.
I alt er det kun blevet til to skåle moreller i år - og det er ærlig talt sølle. Desværre ser det ud til, at reslutatet for kirsebærrene vil gå i samme retning. Så også kirsebærtræet skal have en ordentlig beskæring i år - når vi har høstet. Det vil antagelig ske i løbet af en uges tid.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: