søndag den 18. september 2022

Nat på Øland

Donnerwetter

Klokken 03.42 blev jeg vækket af et tordenbrag, så jeg kørte en tur ned til fugletårnet ved dæmningen for at fotografere lyn. Jeg har tidligere på sommeren købt et nyt kamerastativ, som jeg endnu ikke havde testet.

Anstrengelserne stod ikke rigtig mål med resultatet. Lynene - der var næsten ingen torden - passerede hurtigt forbi, så efter tre kvarter vendte jeg næsen hjemefter igen. Et sølle billede og med lidt god vilje to var høsten. Men stativet bestod testen - og skal nok blive brugt til vinterens nordlys, hvis vi ellers er heldige.

Det holdt tørvejr, mens jeg var ude, men der kom nogle voldsomme vindstød. Her kl. 05.30 er det så begyndt at dryppe lidt, og det buldrer da også i det fjerne. Men sådan går det som regel. Øland er ikke det bedste sted, hvis man holder af torden.

Der skal held til, når man fotograferer lyn, men jeg hjælper altid heldet lidt på vej med lange eksponeringer. lav iso og højt blændetal - og så et stativ. Det er en rimelig sikker opskrift, hvis ellers vejret vil spille med, men det skete ikke i nat. Desværre.

1 kommentar:

T Agersted sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.