mandag den 9. maj 2016

En herlig knokleweekend

I arbejdslejr på Øland

Bøgen er næsten sprunget ud - og til efteråret
 skal bladene fejes sammen igen-igen.
Søndagen bød på herligt næsten-sommer-vejr, og der er blevet knoklet i haven, mens bøgen lige så stille har foldet sine blade ud.

Bøgen står på gårdspladsen, sådan cirka midt på parcellen, og selv om den måske har 60 - 70 år på bagen - og jeg altså ikke har gjort noget som helst for at få den til at gro - så er den alligevel min stolthed. Stor og flot er den - og jeg har da også for flere år siden sat lys på den, så løvet her om sommeren også kan nydes om natten. Skulle det utænkelige ske - at den vælter eller går ud - vil den efterlade et stort savn og ændre hele parcellens karakter. Så vi glæder os over den næsten hver dag, men selvfølgelig mest her om foråret, hvor bladene er sart lysegrønne og bløde. Til gengæld er glæden mere behersket om efteråret, når den smider bladene...

Sjovt nok har jeg en anden bøg nede bagved. Den er endnu knap så stor, men det pudsige ved den er, at den først springer ud omkring den 20. maj.

Jeg har fået ordnet næsten al jorden. Der er sat kartofler, løg, selleri, porrer, gulerødder og rødbeder. Senere kommer så rosenkål, tomater og agurker, men det får lige vente en uges tid eller to. Jeg mangler også at få plantet blomster i krukkerne og sat georginerne til spiring, men vi skal nok nå det. For efter en god weekends knokleri er vi på omgangshøjde. Forresten er der masser af blomster i både ribs, solbær, kirsebær, æbler, pærer og blommer, så hvis ellers vi slipper for frost i maj, bliver der også en god høst der.

Græsplænen blev slået for første gang. Det er lidt tidligt, for jeg har mange krokus og vintergækker i plænen. De skal helst visne naturligt for at komme igen til næste år, men plænen var altså meget lang, så jeg tog det meste, men gik uden om de steder, hvor der er flest blomsterløg. Det må så vente tre uger mere...

Og så tog vi søndag også hul på grill-sæsonen...

Så er jorden gjort klar til sommeren...
Vi har også taget forsigtigt hul på grill-sæsonen
 med en håndfuld købe-frankfurtere.
Påskeliljerne synger på sidste vers, men nu har de også
 blomstret i næsten halvanden måned. Så længe holder tulipanerne ikke.
Græsplænen er delvis slået for første gang i år.
Og nu er så også tid for rhododendron.

Ingen kommentarer: