lørdag den 28. maj 2016

Næsten sommerstemning

Rødspætter og nye kartofler

En herlig sommerspise.
Så står sommeren for døren - og traditionen tro holder vi en lille pause i udskejelserne i Øland Sildelaug.

Kun en kort pause, for vi vender frygteligt tilbage igen allerede den 26. august, hvor konen, kællingen, madammen - damerne kort sagt - er inviteret med til et sætte punktum for sommeren med et brag af en kulinarisk sommerfest, men mere om det senere...

Forårets sidste møde var præget af den forestående varme. Fremmødet var lidt vagt, men menuen var rigtig sommermad. Helstegte rødspætter med nye kartofler og asparges og til dessert en herlig rabarbertærte.

Peter modtog fortjent hyldest.
Peter benyttede lejligheden til at frasige sig posten som blandt andet laugets herold og utrættelige budbringer. I regn og slud, posten skal ud og Peter har utrætteligt cyklet Øland rundt med meddelelser fra lauget i sund konkurrence med jungletelegrafen. Det skal være slut nu - for lauget går ind i den elektroniske tidsalder og fremover står kommunikationen altså på vederstyggeligheder som e-post og Facebook.

Peter har gjort det godt og modtog da også fortjent hyldest for indsatsen.

I øvrigt benyttede oldermand Birger sig af sin ret til indiskutable beslutninger - og skriverkarlen kan fremover også smykke sig med titlen som viceoldermand.

Så er det sommer. Men glæd Jer, piger, når sommeren er slut efter sommerfesten, så bliver der igen fred i huset sidste fredag i måneden...
Rabartærte med lækkert snask og is.
Tid til stille eftertænksomhed og måske en lille bøvs eller to...

Ingen kommentarer: