mandag den 8. februar 2016

Weekend med Wasa Wasa

Sikken en god, krævende og lang weekend

Det blev kun til godt en times søvn natten mellem lørdag og søndag. Jeg havde lovet at hjælpe spejderne med at fotografere til årets Wasa Wasa-løb.

Wasa Wasa er en god nordjyske tradition, som er blevet holdt hvert år i første weekend i februar siden 1949. Løbet blev i sin tid stiftet af Hardeknud-spejderne fra Det Danske Spejderkorps. Løbet bliver betragtet som krævende – og de første år var det slet ikke tilladt for piger at deltage. Der er få regler, men løbet skal være på minimum 25 km. , og den tur kan sagtens bliver meget længere, hvis man ikke har styr på koordinaterne. Løbet er også kendt for meget kreative poster, der kun kan løses, hvis patruljerne er gode til at samarbejde.

Blomsterberg for spejdere. Tommestokken måtte
frem, for pandekagerne lavet på spritblus
skal være nøjagtig 10 cm i diameter.
Årets Wasa Wasa havde vikingerne som tema, og der skulle både laves finere gastronomi på spritblus og dyrkes gamle spejder-discipliner som knob, tænde bål med to tændstikker, orienteringsløb og førstehjælp. I 8. gilde havde vi ansvaret for en post, hvor spejderne skulle støbe en torshammer i tin og montere den i en Kulsø-ramme på en baggrund af tovværksarbejde.

Sidste gang, jeg var med, var i 1993, hvor jeg stod på post sammen med gildebrødrene en stjerneklar frostnat på Barmer Hede. Så det var med store forventninger, jeg pakkede bilen lørdag morgen og drog til det militære øvelsesterræn ved Hvorup. Dagen gik med forberedelserne, indtil løbet blev skudt i gang på Lindholm Station kl. 18.

Finere madlavning på vikinge- og spejdermaner.
Herefter gik natten med at følge spejderne rundt i Nørresundby og øvelses-terrænet bevæbnet med kamera og flash - og selvfølgelig med afstikkere til 8. gildes post, hvor mine 20 gildebrødre hyggede igennem med grill og sådan...

Klokken 5.45 gik turen hjemefter for at flytte godt 600 billeder over i pc'en, en hurtig blunder på sofaen og så tilbage til spejderne, der havde sovet i gymnastiksalen på Gl. Lindholm Skole. Præmierne blev overrakt kl. 9 og så var det ellers hjem til kontoret, for jeg havde lovet avisen nogle billeder og lidt tekst til kl. 12. Så skulle jeg lige teste Dinas fastelavns-boller, inden det blev til en ordentlig morfar resten af dagen.

Nu kan jeg så bruge den næste uges tid til at udvælge og efterbearbejde nogle af billederne, der blandt andet skal bruges, når næste års Wasa Wasa skal markedsføres.  Her er nogle af de første billeder. (Nogle af billedteksterne mangler - for jeg er for træt til at tænke HTML klart lige nu).
To store profiler i Jens Bang Division. Mikael og Kim
briefer inden løbsstart på Lindholm Station.
Tømmerflåden driver - og vandgangen lurer.
 Han var heldig og slap med en våd sok.
På en af posterne skulle spejderne tænde bål med to
tændstikker om bord på en papmodel af et vikingeskib, som de
selv havde bygget. En af dommerne sikrer, at det brændende vikingeskib
 ikke smelter bassinkanten.Send en kommentar