fredag den 26. februar 2016

Fra hvalens bug

Inside the Whale

Foto: Alexander Ringgaard
Foto: Alexander Ringgaard
Torsdag et pænt stykke tid før solopgang kørte jeg til Blokhus. Parteringen af finhvalen var alligevel så stor en begivenhed, at jeg ikke ville risikere at gå glip af noget.

Det blev en spændende formiddag i selskab med kloge og engagerede mennesker, der gik til opgaven med krum kniv. Det var selvfølgelig også i selskab med en hval, der havde været død nogle dage - og derfor så småt var begyndt at parfumere luften. Ikke voldsomt, men alligevel sådan, at odeuren sad i næsen resten af dagen.

Det var jo en obduktion - og ret tidligt var forskerne overbeviste om, at hvalen sandsynligvis var død efter følgerne af en byld på størrelse med et par fodbolde. De stak omhyggeligt hul på bylden, materien flød ud i litervis - og de fiskede et par store klumper råddent kød ud af hullet.

Det ville jeg gerne have bragt billeder af, men umiddelbart efter at jeg havde flyttet dagens 300 skud over i pc'en, blev den ramt af et totalt sammenbrud - og rigtige mænd tager som bekendt ikke sikkerhedskopier.

Naboen er nu sat på opgaven med at gendanne mine data, Jeg krydser fingre - og så lånte jeg et par fotos af knejten, der også havde været en tur forbi hvalen.
Foto: Alexander Ringgaard

Ingen kommentarer: