søndag den 13. september 2015

Gourmet eller gourmand

Ordene ændrer værdi

Torsdagens frokost på restaurant Le Petit Gourmand.
Gourmet eller gourmand? Foto: Ole Toldbod
Googler man gourmet eller gourmand vil man se, at de to ord tidligere var synonyme, men at gourmand nu har fået betydningen grovæder.

Den slags injurier behøver man ikke at tage sig af - så jeg frekventerede torsdag middag uden at ryste på hånden restauranten Le Petit Gourmand i Colmar og indtog en beskeden, men velsmagende frokost bestående af salat med pølse, der mest af alt mindede om røget medister, men temmelig sikkert var en lokal specialitet, som jeg ikke lige fangede navnet på, efterfulgt af en velsmagende, men lidt sjusket udført tiramisu.

Til gengæld var der nok lidt grovæder over dagens aftensmad, der bestod af choucroute, der er Alsaces udgave af sauerkraut med flæsk og pølse. Choucruten blev efterfulgt af ost og is og skyldet ned med Riesling fra Alsace.

Dagen forinden besøge jeg til frokost restauranten L'Oignon i Strasbourgs pitoreske Petit France-kvarter. Her stod menuen på rørt tatar efterfulgt af den herligste chokolat fondant med sorbetis.
Tatar på fransk!
Chokolat fondant.
Choucroute.
Tarte Flambée - pizza på alsacisk med cremefraiche i stedet for tomat.

Ingen kommentarer: