søndag den 6. oktober 2013

Pas på: De er tilbage...

Freden er forbi

En samling klaphatte.
Folketinget er tilbage. Politikere og journalister var enige om at betegne tirsdagens åbning af den lovgivende forsamling som intet mindre end en festdag for demokratiet og folkestyret.

Øh, hvilken planet sidder politikerne og journalisterne egentlig på?

For ude blandt folket var der bestemt ikke noget at fejre. Vi ryster og bæver, hver gang politikerne åbner munden – for vi ved, at vi kommer til at betale for deres maniske forsøg på at vise deres eksistensberettigelse.

Enhver lille lovændring bliver pustet op til en såkaldt reform. Mindre kan ikke gøre det – men det er også slemt nok. For som skatteyder får man altså nervøse trækninger ved tanken om, hvad politikerne nu finder på.

Galopperende vanvid.
Efter at have sendt milliarder til de italienske vinbønder for nogle tog, der ikke kan køre, har politikerne i deres uudgrundelige visdom besluttet, at der skal ofres yderligere 24 milliarder på tog. Snak og planer alt sammen – og penge ud af landet. Kun en tåbe kan da finde på at købe tog syd for alperne, hvis de skal fungere i vort klima.

Politikerne – selv de mest liberale, der dog burde vide bedre – er fastlåst i dogmet om, at besparelser kun kan foregå på velfærden. Deres kyniske taburetklæberi går ud over os på landet, de fattige, de flittige, børnene og de gamle – for Fanden hytter som bekendt sine. Politikerne holder gang på gang hånden over en uduelig, ubrugelig og uproduktiv masse af papirnussere – sikkert fordi de har gået på universitetet sammen.

Hvis politikerne virkelig ville spare, satte de hårdt ind på at bekæmpe bureaukratiet og decimerede den offentlige administration. I stedet for at biologerne i den kommunale miljøforvaltning sidder og tæller græs, bør de slå græs for pensionisterne for eksempel. Mindre papirnusseri, mere velfærd – uden at det koster en øre.

Men sådan vil landets lovgivere det ikke.

Derfor...
For godt et års tid siden ville politikerne gøre noget for vort lille barmarksfjernvarmeværk her på Øland. Derfor fik vi fik lov til at fyre med træflis i stedet for naturgas – og straks faldt varmeprisen, selv om der var investeret millioner i omstillingen. Nu kan vi så se frem til, at varmen stiger igen, fordi de samme politikere vil lægge afgift på biomasse. Investeringen er tabt. Frem og tilbage er som bekendt lige langt – og vi er lige vidt.

Den samme afgift vil ramme spejderne, for rafter skal afgiftbelægges, da de kan bruges til brændsel. Ganske vist hedder det, at man kan få afgiften retur, hvis man kan bevise, at træet ikke er brugt til brændsel. Lad mig lige minde om, at spejderledere er frivillige ildsjæle – og det er fuldstændigt urimeligt, at man nu sætter dem til at lave revisorarbejde.

På Folketingets åbningsdag forsøgte Nordjyllands Radio at få en kommentar til brændeafgiftens urimeligheder fra Orla Hav. – Det kunne vi ikke gøre noget ved, for det var noget EU bestemte, betroede han lytterne og satte sig hermed på Scavenius-bænken i benovet behagesyge over for vore sydlige naboer.

Og hvis Folketingets politikere ikke kan afskaffe brændeafgiften, hvad skal vi så med Folketinget? Så er der ligesom ikke ret meget fest for hverken folkestyre eller demokrati ved den forsamling – og så kan de jo ligeså godt holde ferie hele året.

Offentliggjort første gang i Nordjyske Stiftstidende 4. oktober 2013.

Ingen kommentarer: