onsdag den 9. juni 2010

Før og nu

Makeovers er et af de store hits i TV-branchen netop nu. Programmerne kan handle om alt fra fede mennesker, biler, pultekamre og håbløse håndværker-projekter. Også haverne har deres egen makeover-programmer i form af Hokus Krokus og Han, hun og haven.
Jeg synes, at disse programmer er hærværk. For der er som oftest tale om en fuldstændig historieløs modernisering. Det handler om overflade og glimmer - og man ser fuldstændig bort fra, at der ofte er en ganske god grund til, at et pulterkammer, et menneske eller en have ser ud, som tilfældet rent faktisk er.
Imidlertid har jeg et stenbed foran huset, som virkelig trængte til en makeover. Allerede da jeg overtog huset sidste år, var det voldsomt inficeret af ukrudt og var nærmest en hel lille jungle. Men der er næppe de helt store chancer for, at der kommer et TV-hold forbi og løser problemet for mig, så søndag tog vi fat.
Hver en sten blev vendt - bogstavelig talt.
Jeg startede med at pille det hele fra hinanden og redde de mange fine planter, som der faktisk var mellem ukrudtet. Så tog jeg al jorden op og kørte ned bag i haven i et af de mere vildtvoksende hjørner, hvor det ikke gør nogen skade. Endelig - da jorden nu alligevel var væk - benyttede vi lejligheden til at tjære soklen, hvad vi ikke havde fået gjort sidste år, da muren blev pudset op.
Beddet blev forsynet med fin ny købejord, stenene lagt på plads igen sådan nogenlunde - og så sluttede vi af med at genplante engelsk græs, husløg og hvad der ellers var blevet reddet fra det gamle stenbed.
Resultatet er forbløffende. En rigtig makeover lavet på en søndag med gråvejr. Endnu mangler stadig prikken over i'et. I drivhuset har jeg i øjeblikket nogle staude-stokroser i forkultur. Når de bliver plantet, vil vi have en rigtig stokrose-idyl her foran huset, som passer fint ind i Østerbys landsby-miljø.
Det vender vi tilbage til på et senere tidspunkt.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: