onsdag den 26. august 2009

Fuglene i haven
















Generelt bød onsdagen på et rigtig dejligt havevejr. Om eftermiddagen tog vi en rigtig slapper på terrassen bag huset. Her blev jeg tilfældigvis opmærksom på fire flyvefærdige svaleunger, som sad øverst på et af tagvinduerne. Nok havde de lært at flyve, men færdighederne er ikke gode nok til også at fange føden i luften. Derfor sad ungerne her på rad og række og ventede på at blive fodret. Med jævne mellemrum kom svalefar eller svalemor forbi og på en brøkdel af et sekund var en god mundfuld insekter afleveret i et af de gule gab. Det var et svimlende virtuøst stykke fodringsarbejde, som det lykkedes mig at forevige.














Jeg har i nogen tid haft en mistanke om, at vi har en fuglerede oppe under taget. Mistanken blev i dag bekræftet, da jeg med kameraet fangede en skovspurv på fersk gerning i det brøkdel af et sekund, som den skal bruge på at smutte op bag tagrenden og ind under tagstenene. Også det er ærlig talt en imponerende flyvebedrift, så vi lader billederne stå et øjeblik - og glæder os over, at der stadig er masser af sangfugle i haven.















Netop nu er vores fire tjørne ved at sætte bær - masser af bær, så det lover også godt for fuglelivet til vinter. Det kan vi så glæde os over - nu hvor den mørke tid ellers er ved at sætte ind.
















Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: