lørdag den 2. februar 2008

Udsigt til Atlanten

Det har været fint vejr i dag - let skyet, begrænset vind og temperaturen omkring frysepunktet. Desværre skranter Dina med lidt forkølelse og blev i sengen. Jeg tog derfor kameraet under armen og kørte en tur ud til Atlanterhavskysten ved Sommerøy.
Måske skulle jeg lige forklare lidt om geografien heroppe. Tromsø by ligger på en lille ø i en fjord klemt inde mellem det norske fastland og en stor ø, som hedder Kvaløya. Vi bor cirka 35 kilometer fra Tromsø i Straumsbukta på sydsiden af Kvaløya og har altså godt 40 km til Atlanterhavskysten. (se eventuelt kortet og klik på det for at få det større).
Kort før Sommerøy kommer man gennem et lille fiskerleje, som hedder Brensholm. På de store sletter før byen, er der gærder til at samle rensdyr. Det sker vistnok hvert forår og efterår.


Broen til Sommerøy - klassisk norsk brodesign og ensporet. Det er Atlanten i baggrunden.

Når man er på Sommerøy, skal man altid have et billede ud mod Atlanterhavet mod Håja, som den store klippe i baggrunden hedder.


Og det gik så den lørdag med. Aftensmaden står på elgkarbonader og kartoffelmos med den berømte hjemmelavede rønnebærgele fra Straumsbukta.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: