lørdag den 23. marts 2024

Påskeklar med elefantører

Nye tallerkener i Medborgerhuset

Så er Øland Sildelaug klar til påsken - godt trætte og mætte og i det hele taget godt tilfreds med tilværelsen. Sådan som vellagrede og modne mænd helst skal have det, når helligdagene står for døren.

14 sultne mænd var mødt frem til fredagens møde, der bød på en helt særlig oplevelse - udover madlavning, kammeratlig samvær og god føde. For maden blev naturligvis serveret  på nogle af de 100 nyligt indkøbte tallerkener, som Øland Sildelaug velvilligt har sponsoreret til Øland Medborgerhus med en dybfølt bøvs som tak for mange gode stunder.

Fredagens møde bød på en opulent menu sammensat af giftblanderen. Først karrysild, så Wienerschnitzel mit Alles - og så en gang svesketrifli til at styrke peristaltikken.

Det var en velkomponeret og overdådig menu, som faldt i alles smag. Sild er jo næsten et must i det gæve sildelaug - og her var der tale om en forsvarlig sildemad toppet op med karry og æg - og så et vegansk strøg af syltede agurker og karse. Selvfølgelig serveret på et stykke frisk groft rugbrød med masser af kerner - og naturligvis smurt med rigtigt smør.

Wienerschnitzlerne var enorme. Så store at der kun kunne være en på panden ad gangen. Så det tog sin tid at stege dem. No problem, for ting - gode ting - tager tid.

Schnitzlerne fik deres størrelse efter lidt tæsk med køkkenrullen i mangel af en kødhammer. Det er ikke tilfældigt, at denne ret, der ikke stammer fra Wien, men fra Milano i sin oprindelige form blev kaldt elefantøre. Siden blev retten ført til Østrig af feltmarskal Radetzky - ham med marchen fra nytårskoncerterne - og blev den østrigske nationalret.

Efter dansk tradition skal wienerschnitzel serveres med dreng - et lidt underligt navn til en citronskive med gaffelbidder, kapers og peberrod. Og hertil brasede kartofler, ærter og smørsovs. Helt efter bogen - mit Alles og til alles tilfredshed - om end ikke alle spiste helt op.

For der skulle jo også være plads til den afsluttende svesketrifli.

En beskeden dessert med makroner vædet med portvin, sveskekompot og en silkeblød hjmmelavet creme. På toppen flødeskum og citronskal skåret i sirlige strimler med kniv i mangel af et juliennejern.

Således trakteret og fyldt op kan laugsmedlemmerne nu trygt gå påsken i møde... 

Ingen kommentarer: