tirsdag den 21. marts 2023

Forårsfornemmelser og pludselig død

Årets og livets gang

Der er tydeligvis alvorligt forår i luften. Fredag ankom de første stære til haven. Desværre i mørkningen, så ingen fotos.

Stæren er en munter fugl, som er sjov at lytte til. Endnu har de ikke slået sig ned for alvor, men nu er de her - og det er et sikkert forårstegn. Men skulle man være i tvivl, er det bare at kigge på termometret. Det er lunt og i weekenden også vindstille.

Desværre var det også tåget, så lørdagens fugletur var med begrænset udbytte. Det blev kun til fotos af en flok kortnæbbet gås og en hare, men jeg så da både storspover, sølvhejrer, fiskehejrer, krik-, pibe- og gråænder og også en stor flok bramgæs.

Det blev også til en påmindelse om livets skøbelighed. Lørdag eftermiddag efter frokost lå der pludselig en død bogfinke midt på gårdspladsen. Hvorfor den lige var død der, aner jeg ikke, men død var den i hvert fald - uden synlige skader.

Den var drattet om næsten lige ved siden af en død salamander. Det er sandsynligvis en, som lod sig lokke frem før sneen og frosten i forrige uge. Da først frosten kom, var den prisgivet. For salamandre er vekselvarme - og når først det fryser, kan de ikke bevæge sig synderligt. Så den lå altså og var død af kulde tæt ved krukkerne, langt fra jord og et livgivende skjul.

Sådan er livet også. Det eneste, vi er sikre på her i livet, er, at vi skal dø.

Ingen kommentarer: