onsdag den 4. maj 2022

Toppet lappedykker

Pletskud


Egentlig er der ikke så meget at sige. Toppet lappedykker fotograferet på reden ved Ulvedybet.

Men det er det til dato bedste billede, jeg har taget af toppet lappedykker. Det er kun sjældent, at man får lov at komme så tæt på - og jeg kan også godt frygte, at det er et dumt sted, fjerkræet har valgt til sin rede. Den ligger meget eksponeret for både ræv og rovfugle, så det er nok et spørgsmål om tid, før den opgiver projektet.

Toppet lappedykker er i øvrigt en flot fugl. Mere er der ikke at sige om den sag.

Dagen byder på to bonusbilleder.

En ara, som er i familiepleje hos smedens, gnavede hængslet til buret over og tog en springtur, hvor den slog sig ned i tjørnen uden for kontoret lige før, det blev mørkt. Fuglen er ikke trænet til at flyve frit - og det tog Sanne over en time her til morgen i daggryet at få araen til at kravle ned af træet. Flyve kunne den ikke i det efterhånden tætte løv - og der er mange torne på en tjørn. Så har den forhåbentlig lært det.

Jeg har også en anden overnattende gæst. Men det er mere permanent for nogle dage. En solsort har bygget rede i en slangeholder bag værkstedet. Normalt river jeg altid rederne på bygningerne ned, fordi det laver en masse svineri. Men bag værkstedet er det til at leve med, så jeg lader nåde gå for ret - og så kan jeg jo glæde mig til at følge med i familien solsorts liv og levned - sandsynligvis indtil katten eller spurvehøgen får sat en stopper for det.

P.s. - kl 6,45:  Sanne har sendt nedenstående foto af araen, da den var fanget kl. 5.30. I baggrunden tjørnen, som er en effektiv "gøje-fælde".
Foto: Sanne Løfqvist Bager

1 kommentar:

Charlotte (MotherOwl) sagde ...

Så afgjort pletskud. Alle sammen. Det vear da gots at den undslupne gøje endte i buret alligevel.