En god lørdag i familiens skød
Lækker, lækker smørmør kalvemørbrad på grillen. Foto: Henrik Jespersen |
Mens vi spiste, var der McCartney på vinylen. Foto: Henrik Jespersen |
Det lyder voldsomt, men vi er i familien ikke mange - nærmest få - så mindre kan også gøre det. Vi er ikke flere, end vi kan sidde rundt om et havebord.
Egentlig skulle vi have startet festlighederne på Egholm, men mødestedet blev i stedet Gjøl Kro, hvor vi indtog frokosten i det strålende sommervejr.
Herefter gik turen via fugletårnet ved Ulvedybet til Nørremarksvej, hvor der blev tid til lidt øl, is og snak i krogene. Min nye bålhytte viste sig særdeles velegnet som et skygge- og hyggefuldt sladrehjørne, så snakken gik...
Ved halvottetiden gik vi til bords på terrassen ved spisestuen. I højttalerne var der vinyl-McCartney med en venlig hilsen til Roskilde. På bordet lagde vi ud med en klassiker: Crémant fra Loire behørigt ledsaget af stenbiderrogn, blinis, creme-fraiche og hakket rødløg.
Aftenens vært i gang med at flambere ananas i pernod. Foto: Henrik Jespersen |
Til dessert fik vi årets signatur-dessert her i huset: Pistacie-pastis - pistacieis med pernodflamberet ananas.
Efter kaffen var festlighederne stort set forbi. Gæsterne var kørt og manden kunne sætte sig tilbage med lidt sjatter - Chablis og Riesling fra Alsace - og så nyde tonerne af TV2, der på samme tid optrådte på Nibe-festivalen på den anden side af fjorden i den ellers stille sommeraften. Der var åbenbart gang i den og jeg rockede lidt med på blandt andet Be bob a lu la, Det eneste hun ville var at danse og Bag duggede ruder.
Ved et-tiden var det sengetid. Træt og mæt efter en god dag i familiens skød.
Dagen blev indledt med frokost på Gjøl Kro. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar