Oksehalesuppe er en af favoritterne her i huset. Det er simpelthen en herlig spise,
Desværre er det af en eller anden grund lidt svært at få fat i oksehaler i Danmark. Da vi boede i Grønland, kunne man få oksehaler i stort set alle supermarkeder - selv om det ikke lige er et typisk grønlandsk produkt. Måske hænger det sammen med, at der typisk spises meget mere suppe i Grønland end i Danmark.
Men lørdag spurgte vi slagteren i Brovst - og hun havde da to hele haler liggende i fryseren. Og så var det jo ellers bare md at komme i gang, for det tager sin tid at lave - mindst fem timers kogetid sammen med nogle fed hvidløg, et par løg og lidt laurbærblade, en dåse tomatpure samt salt og peber.
E
n halv times tid før oksehalerne er færdige, skummer man fedtet af suppen og tilsætter urter - gulerødder, selleri og porrer.
Det blev så samtidig til en premiere på porrer af egen avl. Vi troede egentlig, at vi havde porrer i fryseren, som skulle spises, inden vi begyndte at høste af vore egne, men de var altså spist. Så i den dunkle november-aften var der ikke andet for end at finde pandelampen og greben og så ud i haven og grave porrer.
Sådan en gang porrer af egen avl gravet frem i nattens mulm og mørke gør bestemt ikke suppen ringere.
En halv time senere var suppen klar til servering - og vi kunne indtage pladserne foran fjernsynet til en rigtig lørdagsaften-hygge. Sådan en dag er det værd at være til. Velbekomme.
Ha' det
Jesper
Small blog break
2 dage siden
Ingen kommentarer:
Send en kommentar