torsdag den 15. juni 2017

Blændværk

Det går blændende for Gjøl-troldene

Sølv på Gjøl - og så en hestetransport...
I morgen, fredag, begynder et trolde-konvent på Gjøl. Anledningen er naturligvis den nok så berømte Gjøl-trold, der har fået fornyet vind i sejlene, efter at filmen om troldene tidligere på året havde premiere. Samtidig er det i år 60 år siden, at den oprindelige trold kom på markedet.


Troldekonventet er sådan et slags Hjallerup Marked, hvor fans og samlere kan købe og bytte trolde.Og der er nok at bytte med, for troldene vælter ud fra troldemaskinerne i stadig nye varianter. Det er firmaet "By Sommer", der står bag den nye trolde-tsunami. Firmaet har nemlig fået den ide at lade en række kendisser dekorere nogle en meter høje trolde, som skal sælges hos Bruun Rasmussen til fordel for Kræftens Bekæmpelse. Det er ren trolddom, for folkene bag forventer, at den auktion vil give mindst en million til foreningen.

Men det er også god reklame for Gjøl, og det er de naturligvis pinligt bevidste om i den lille by. Så byens mange trolde har som reklame fået følgeskab af et par af de næsten fuldvoksne trolde malet i skinnende sølvfarve.

Jeg mødte - eller rettere blev blændet af en af troldene foran forsamlingshuset i Gjøl onsdag eftermiddag. Den stod på en sækkevogn og solede sig foran en hestetransport. Jeg var helt uforberedt, og tænkte i første omgang, at det godt nok var en ordentlig pokal, som den hest havde slæbt hjem.

Men da jeg kom nærmere, kunne jeg da godt se, at det var en sølvfarvet trold - og fotografen følte sig temmelig udfordret af den blændende trold.

Den anden af sølvtroldene står ved indkørslen til Gjøl fra Aalborg-siden og skal byde de forventeligt mange deltagere til trolde-konventet velkommen. I hvert fald understreger de sølvfarvede trolde, at det går blændende for troldeindustrien på Gjøl...

Ingen kommentarer: