tirsdag den 15. marts 2011

Land og folk

Danmarks Kommunistiske Parti udgav fra 1941 til 1991 en dansk pendant til Pravda med det meget sigende navn Land og Folk. Oprindeligt startet som illegal avis under krigen, men som dagblad fra befrielsen. I en kort periode i 1945 hed det Folkets Dagblad, men det blev hurtigt skiftet ud med Land og Folk - og når man kender kommunisternes anstrengte forhold til Sovjets store nabo mod øst - det ligeledes kommunistiske Kina, var det sikkert meget fornuftigt, da Folkets Dagblad som bekendt er navnet på den partiavis, som kineserne åbnede i 1948.
Nu må læserne virkelig undskylde mig, for jeg fik vist startet lidt skævt på denne artikel, som i virkeligheden handler om, at det åbenbart var en god ide, da jeg sidste efterår etablerede et foderbræt specielt designet til at fotografere fugle på. For et par af de billeder, jeg har taget på foderbrættet, indbragte mig et par præmier i form af en masse foder til fuglene i en fotokonkurrence udskrevet af butikskæden Land og Fritid.
Nu er der bare det, at jeg ikke kan høre navnet Land og Fritid uden uvægerligt at komme til at tænke på Land og Folk - og det er derfor, jeg kom lidt skævt ind på denne artikel.
Under alle omstændigheder er man hos Land og Fritid blevet så glad for billedet "For en gangs skyld er grønirisken i mindretal" med tre dompapper, som har omringet en grønirisk på foderbrættet, at man i øjeblikket bruger billedet som baggrund på virksomhedens hjemmeside. Og det er jeg naturligvis stolt af - og i den kommende tid vil der nok være et lidt ekstra solsikkekerner til dompapperne, som stadig aflægger foderbrættet besøg - selv om det ikke sker i samme mængde og med samme intensitet, som dengang frost og sne knugede det ganske land og folk - ups, der var den igen.
Jeg har forresten samlet nogle af mine fuglebilleder i et Flash-modul på min hjemmeside. Det har knebet lidt med at få det til at fungere i alle browsere, men det problem skulle nu være løst, så har du lyst til at se mere til fuglene, kan du klikke her.
Dagbladet Land og Folk gik som bekendt ind med kommunismens store sammenbrud i 1990 - men avisen har faktisk stadig en lille hjemmeside - ikke store sager, men dog en hjemmeside. Den kan ses her.

Jesper

P.s. En gammel vits: Stalin besøgte en spåkone og fik at vide, at der var en god og en dårlig nyhed. Den gode var, at Finland endelig havde overgivet sig i grænsekrigen - og den dårlige var, at det var grænsekrigen mellem Finland og Kina:)

Foto: Land og Folk logoet er taget fra Den store Danske.

3 kommentarer:

papagreenfoto sagde ...

hej Jesper

det er sku da oss en total god foto af de små pipper , så tillykke med gevinsten , så får de da noget tilbgar for så (fri) villigt at have stillet op i dit modelstudie ;-)))

Per Gissel sagde ...

Hej Jesper,

Respekt .. respekt, og hvor er det et rigtig godt foto!
Ser at en musvitkasse koster 150,- (På hjemmesiden). Du har så sparet (tjent) 600,- på dit arbejde tidligere på måneden .. husk at der er B-indtægt
/Per

Jesper Hansen sagde ...

Tak for de venlige kommentarer...