mandag den 28. marts 2011

Fem minutters berømmelse

Øland fik mandag sine fem minutters berømmelse.
Takket være lille rødhårede Holgers forsvindings-nummer i Tranum Klitplantage, rettede hele den danske verdenspresse interessen mod Øland, fordi han nu en gang kommer her fra egnen, og fordi der mandag aften var en lille sammenkomst på skolen, hvor alle deltagerne i eftersøgningen kunne få en tak fra forældrene - og i øvrigt snakke begivenheden igennem.

DR tog stikket hjem i udsendelsen kl. 17.50, hvor man sendte direkte fra trappen foran skolen. En stakåndet reporter kunne berette, at "inde bag denne glasdør vil de involverede om halvanden time få mulighed for at tale med en krisepsykolog".

Det er mig en fortsat kilde til undren, at disse såkaldte krisepsykologer i vore dage er blevet et af de væsentligste elementer i pressens dækning af politistoffet - noget der i de gode gamle dage faktisk var en af de smukkeste journalistiske discipliner, hvor reporterne virkelig satte en ære i at skille skidt fra kanel - og udelukkende formidle facts og væsentligheder.

Senere samme aften kunne Aftenshowet afsløre, at forældrene "var ovre i spejderklubben for at takke for hjælpen". Det er noget uresearchet sludder. For det første var det den lokale skole, som forresten lukker nu til sommer, og for det andet er spejderbevægelsen ikke en klub, som man kan blive medlem af eller lade være. Spejder er ikke noget, man går til, det er noget, man er!

Lad mig i den forbindelse lige tilføje, at jeg tror, at lille Holger vil blive en god spejder. en rigtig frsk knægt er han da. Han har i tidlig alder vist mod på tilværelsen og vilje til at så på egne ben. Han tuder ikke, selv om verden går ham imod, så han skal nok klare det. Jeg har bare ondt af Holger alligevel - for han undgår næppe at høre om begivenheden i alle fremtidige taler og lejlighedssange. Det bliver nu nok lidt trættende med tiden.

Da jeg skulle lave billederne til denne historie, blev jeg forresten ganske ufrivilligt paparazzi - for tilfældigvis var det samtidig med, at Holger og forældrene ankom til Øland skole og blev modtaget af en af de lokale spejderledere. På det nederste billede ser man til venstre tydeligt Holgers karakteristiske rødtop hvilende på mors arme. Det var faktisk ikke det billede, jeg gik efter - men udelukkende et billede af TV-stationernes markante paraboler, som strækker sig mod himlen for at berette sidste nyt i føljetonen om den dag, Holger opdagede verden.

Jesper

2 kommentarer:

Per Gissel sagde ...

Hej Jesper,
".. blive en god spejder" .. ja selvfølgelig, for vi taler om de grønne KFUM. Iøvrigt er jeg helt enig i dit indlæg.

Som en læser skrev i en avis: "Danmarks befolkning fik checket puls, blodtryk og tårekanaler"
/Per

Jesper Hansen sagde ...

Hej Per
En gang spejder - altid spejder. Jeg respekterer helt klart KFUM's stærke forankring i netop vort lokalsamfund - men af forskellige grunde, som bør være dig bekendt, foretrækker jeg nu Det danske spejderkorps. Men det skal nu ikke ligge Holger til last:)
Kan du forresten ikke lige sende mig dit fon-nummer på mailen?

Jesper